Dagelijks gebruik

Een gezond klimaat begint met de lucht die je inademt, thuis en op je werkplek. Onzichtbare deeltjes hebben invloed op onze gezondheid en goed gemaakte producten houden daar rekening mee.

Leolux Furniture Group werkt met materialen die voldoen aan de hoogste eisen. Carb2-gecertificeerd houten plaatmateriaal, bijvoorbeeld, dat vrij is van toegevoegde formaldehyde. Als het even kan poedercoaten we metalen onderdelen, omdat bij deze techniek geen Vluchtige Organische Stoffen (VOS) vrijkomen. Het alternatief, natlak, ruikt nog (maximaal) enkele weken na de productie. Dat is normaal gesproken niet gevaarlijk, maar sommige mensen zijn er gevoelig voor.

Stoffen en leersoorten die Leolux Furniture Group inzet, de producten waarmee fysiek in aanraking komt, zijn door onze toeleveranciers gecertificeerd en voldoen aan strenge normen. Ze zijn absoluut veilig. En omdat Leolux Furniture Group op bestelling en midden in haar markt produceert en (vrijwel) alle meubelen zelf transporteert, hebben we ook het logistieke traject onder controle. Chemische middelen die bijvoorbeeld gebruikt worden in zeecontainers komen er nooit aan te pas.

Zo leeft u veilig en gezond met de meubelen die wij met zorg maken.